Investeringsfonds Impuls Ede

Speerpuntprogramma's

De uitwerking van de Regio Deal Foodvalley is in 2020 ter hand genomen. In juli van dat jaar is de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen overheden, Wageningen UR, Universiteit Utrecht, Waterschap Vallei en Veluwe en LTO-Noord. Er is gestart met de uitrol van de drie sporen:

1.   Versnelling van de transitie naar een toekomstbestendige landbouw.
De eerste selectie voor de proeftuin Boer aan het Roer is afgerond en heeft veelbelovende innovaties opgeleverd. Naar aanleiding daarvan zijn de eerste drie pilots van start gegaan.

2.   Voeding en gezondheid van prille start tot oude dag
In 2020 is het meerjarige onderzoeksprogramma Gezonde en duurzame eetomgeving verder uitgewerkt. Inmiddels heeft een digitale kick-off plaatsgevonden met regionale partijen vanuit gemeenten, midden- en kleinbedrijven, ziekenhuizen, zorginstellingen, restaurants, cafés, retail en andere lokale initiatieven.

3.   Versterken van kennis- en innovatiesysteem in de Foodvalley.
Dit betreft onder meer de realisatie van het World Food Center. Zie hiervoor paragraaf 4.8 Grote Projecten.
Daarnaast is in 2020 een subsidieregeling gestart voor bedrijven en onderzoeksinstellingen die samen met andere partijen een kennis- en innovatiecluster willen bouwen op het terrein van eiwittransitie, circulaire agrifood, voeding en gezondheid, en slimme en digitale technologie. Ze maakt het mogelijk om samen met verschillende partners een nog niet bestaande faciliteit toe te voegen aan het ecosysteem. FoodvalleyNL verzorgt de coördinatie, beoordeelt subsidieaanvragen, geeft technisch advies en brengt partijen bijeen. 

In de zomer van 2020 is een regiodeal manager gestart. In het tweede kwartaal van 2021 zal deze een voortgangsrapportage verzorgen voor alle partners aan de Regio Deal.

Deze pagina is gebouwd op 04/22/2021 14:36:15 met de export van 04/14/2021 08:34:24