Preventieve ondersteuning

Ontwikkelingen

Wij willen als gemeente Ede het sociaal domein duurzaam vormgeven. Voor ons betekent dit dat wij, ook naar de toekomst toe, kwalitatief goede zorg en ondersteuning kunnen blijven bieden voor iedereen die dat nodig heeft. De hulpvraag, de leefwereld van de inwoner en het (weer) zelfstandig functioneren zijn daarbij leidend, niet het systeem. Hiervoor is transformatie noodzakelijk.
Om meer sturing aan deze transformatie te kunnen geven is in 2020 een beleidskader Sociaal Domein door college en Raad vastgesteld. Hierin zijn zes leidende principes geformuleerd die ons uitgangspunt zijn voor zowel de vormgeving van het toekomstige sociaal domein als voor de afwegingen van de uitvoering.
De leidende principes normaliseren en informele ondersteuning is duurzaam vatten onze visie ten aanzien van het sociaal domein samen. Uiteraard zijn er ook situaties waarin professionele steun wel nodig is. De ondersteuning die wij dan bieden is naast kwalitatief, efficiënt en gericht op zelfstandig functioneren en zorgt ervoor dat basisvoorwaarden eerst op orde zijn. Dit alles regelen we door de regie zoveel als mogelijk bij onszelf te houden en als gemeente aan zet te zijn en te werken in partnerschappen met aanbieders die onze visie onderschrijven.
Dat betekent per definitie een domein overstijgende aanpak, die in de ontwikkelingen en doelen van zowel dit programma als programma 3 steeds terugkomt.

Deze pagina is gebouwd op 04/22/2021 14:36:15 met de export van 04/14/2021 08:34:24